Krásný pátek přátelé! Musím vám říct, že pečení tohoto koláče byl pro mě tak trochu adrenalin .) začala jsem ho připravovat a už jsem ho chtěla dávat do trouby, když v tom u nás přestal fungovat proud, který nešel cca 2 hodiny… Během této doby se taky téměř úplně setmělo, takže pěkné světlo na focení bylo pryč.. ale! jelikož je tento koláč moc dobrý, dávám vám sem recept s tou troškou fotografií, kterou se mi podařilo vyfotit. Máte rádi Tarte tatin, zkoušeli jste někdy? Já jsem ostuda, protože ačkoliv jsem tolikrát žila ve Francii, ještě jsem ho do teď ani neochutnala, ani nepekla. Tento otočený koláč, který vznikl vlastně omylem, je asi nelepší faux pas v kuchyni, které znám a je opravdu výborný, křehké těsto má skvělou konzistenci a nakonec nemusíte ani nutně použít krvavé pomeranče, ale klidně i jablka, hrušky nebo třeba i banány. Koláč také obsahuje jen malinko cukru a o to více medu a čekankový sirup, který jsem si v poslední době oblíbila a já moc doufám, že se vám recept bude hodit!
Tarte tatin s červenými pomeranči a medem
Vytisknout recept
Ingredience
Postup