Tento recept je asi notorický známý, já vím .) ale přesto jeho fotogeničnost mě asi nikdy nepřestane bavit a ani ta skvělá chuťová kombinace! Dávám pro vás teď více dohromady recepty, které jsou snadné a rychlé a můžete je připravit např. i v práci, protože dnes nikdo moc nestíhá a nemáme čas vařit si do práce extra složitá jídla. Večer předem si jen připravíte zálivku a pak už jen na místě nakrájíte a všechno spojíte dohromady a doplníte např. oblíbeným pečivem. Zálivka s medem je vážně výborná a klidně si chuť dolaďte podle sebe, ochutnávejte, zkoušejte, třeba vám bude chutnat více medu, nebo naopak méně, nebo více/ méně limetkové šťávy, uvidíte! Každopádně zálivku ponechejte při pokojové teplotě min. přes noc, aby se konzistence pěkně spojila a chutě také. Fotografie k tomuto receptu jsem pro vás nafotila také ve skvělém ateliéru Mocup space a já z nich mám velikou radost a doufám, že se vám také budou líbit!
Hello, today with this classic and so very good recipe for insalata caprese! Italian food is just great! I´ve made this recipe as a meal to go, so you take it with you, just prepare the dressing at home and bring all the ingredients with you so your salad will be fresh. Maybe you´ll like to add some more honey into the dressing or even less, just try it and you´ll see, hope you´ll like it as I did!
Salát Caprese s medovou zálivkou
Vytisknout receptIngredience
- cca 250g cherry rajčátek, červených nebo mix barev - zvolte kvalitní voňavá rajčátka/ 250g of cherry tomatoes
- 1 balení klasické nebo mini mozzarelly/ 250g of mini mozzarella
- hrst čerstvé bazalky/ full hand of fresh basil
- sůl, pepř/ salt and pepper
- Na zálivku/ for the dressing:
- 3 lžíce panenského olivového oleje/ 3 tbsp of virgin olive oil
- 1 lžíce balzamikového octa/ 1 tbsp of balsamico
- 1 lžíce tekutého medu/ 1 tbsp of runny honey
- šťáva z 1/2 limetky/ juice from 1/2 of lime
Postup
- Doma si večer připravíme zálivku do uzavíratelné těsnící nádoby, spojíme dohromady všechny ingredience a necháme při pokojové teplotě./ Prepare your dressing the night before. Mix together all the ingredients for it and leave it chill overnight in a room temperature.
- Do tašky si připravíme všechny ingredience – rajčata, mozzarellu, bazalku a případně i pečivo, nezapomeneme na zálivku a raději ji dáme ještě do pytlíku, pro případ vylití./ Put all you need into a bag in the morning or before leaving to work/school. So don´t forget your tomatoes, mozzarella, basil and pastry to go with, for ex. baguette and your dressing, salt and pepper if needed.
- Rajčata nakrájíme na menší kousky a pokud máme klasickou mozzarellu tak také, pokud máme mini mozzarellu krájet ji nemusíme. Na talíř naskládáme rajčátka, sýr a posypeme omytými lístky čerstvé bazalky, dle chuti osolíme, opepříme, ale není to nezbytně nutné. /Cut the washed tomatoes into halves, add mozzarella and washed basil leaves. Salt and pepper.
- Těsně před podáváním zalijeme připravenou zálivkou. Podáváme s pečivem. Dobrou chuť! Now add all your dressing and serve. Enjoy!