Rychlé recepty se vždycky hodí a když můžeme využít i např. brambory ze včera, je to ideální kombinace! A navíc, tato jídla z jednoho hrnce nebo pánvičky jsou vždycky moc fajn. Zelí pack choi jsem si v poslední době dost oblíbila a tak se těším, co na to budete říkat vy, když recept vyzkoušíte. Používáte v kuchyni pack choi?
Frittata s medovým zelím pack choi
Vytisknout receptIngredience
- 6 vajec
- 4 brambory
- 6-8 žampiónů
- 2-4 listy zelí pack choi
- 1 lžička medu
- hrst zeleného hrášku
- sůl, pepř
Postup
- Brambory uvaříme v silně osolené vodě ve slupce do měkka, necháme je zchladnout.
- V míse smícháme nakrájené brambory, rozšlehaná vejce, pokrájené žampióny, hrášek, sůl a čerstvě mletý pepř.
- V silnostěnném hrnci nebo na pánvi rozpálíme trochu rostlinného oleje nebo ghí a celou směs do ní přelijeme.
- Na povrch směsi položíme listy zelí pack choi. Přiklopíme poklicí a na mírném ohni necháme 20 minut prohřívat.
- V misce si smícháme tekutý med s cca lžící vody, aby se nám vytvořila taková šťáva. Když je frittata hotová potřeme zelí pack choi medovou šťávou, pomůže nám mašlovačka, ale můžeme použít i lžící. Můžeme podávat. Dobrou chuť!
TIP: Do frittaty můžeme také přidat jarní cibulku nebo malé kousky brokolice a až bude v sezóně, bude skvělá i s chřestem.