Tento koláč musíte vyzkoušet! Je vláčný a opravdu výborný. Ohledně formy, jsem váhala s nákupem a tak jsem Vás prosila na Instagramu o pomoc. Jsem moc ráda, že jsem jí nakonec koupila, protože výsledný koláč vypadá báječně, co myslíte? Chutnat bude ale stejně dobře i v kulaté koláčové formě.
Medový koláč s kardamomem
Vytisknout receptIngredience
- 250 g hladké špaldové mouky
- 1 lžička soli
- 60 g tekutého medu (1/4 hrnku medu)
- 20 g čekankového sirupu (možno vynechat)
- 50 g třtinového cukru moučka
- 240 ml polotučného mléka
- 1 lžička kardamomu
- 1 lžička mleté skořice
- 80 g másla
- 1 sáček kypřicího prášku s vinným kamenem
- 1 lžička jedlé sody
Postup
- V kastůlku prohřejeme mléko, máslo, sirup a med. Prohříváme a mícháme do spojení všech přísad.
- V míse smícháme prosátou mouku, kypřicí prášek, sodu, cukr, sůl, kardamom a skořici. Přimícháme mléčnou směs a důkladně promícháme.
- Formu na koláč vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Nalijeme do ní těsto a pečeme při 180 stupních 30-40 minut. Koláč necháme 10 minut vychladnout ve formě a vyklopíme. Před podáváním můžeme zlehka pocukrovat. Dobrou chuť!