Tento týden to tady na blogu vypadá na snídaňový speciál 😀 i když tenhle recept pro vás mám připravený dokonce už od léta! Tapiokové perly vzhledem připomínají tak trochu polystyren, ale nenechte se odradit, po tepelné upravě je to veliká lahůdka. Jedná se o škrob z hlíz keře manioku a má původ v Asii. Pokud jste milovníci pudinku, jistě vás potěší, že tento pudink je zcela přírodní a podobně jako u chia semínek vzniká díky nabobtnání, ale zatímco chia semínka jsou velmi energeticky vydatná a je lepší je konzumovat v omezeném množství u tapiokových perel takové omezení není, jedná se navíc o přirozeně bezlepkovou surovinu a opravdu zdravou verzi klasického pudinku nebo i krupicové kaše. Oproti chia pudinku mi ale tapiokový chutná více teplý.
This week is really about breakfasts on my blog! But I love them so that´s it! Today we are going to make a tapioca pudding together, are you excited? Tapioca pearls or balls are made from a starch extracted from the cassava root and they are quite common in Asia. They are neutral in flavour and perfect for a healthy delicious pudding. With honey this is the perfect breakfast option!
Čokoládový tapiokový pudink s medem
Vytisknout receptIngredience
- čtvrt hrnku tapiokových perel/ 1/4 cup of tapioca pearls/balls
- 150ml čokoládového kokosového mléka/ 150ml chocolate coconut mylk
- 1 lžíce medu/ 1 tbsp runny honey
- 25g tmavé čokolády 70 % kakaa/ 25g dark chocolate 70% cocoa
- oříšky, ovoce dle chuti k podávání/ fruits and nuts for serving
Postup
- Dle návodu na přípravu na obalu si připravíme tapiokové perly, je tedy většinou potřeba je předem nechat nabobtnat ve vodě (min. 4 hodiny, ale klidně i přes noc) a poté cca 15 minut v rendlíku na plotně na mírném ohni za stálého míchání prohřívat s čokoládovým kokosovým mlékem./ Follow directions indicated on package of your tapioca balls, but in general we have to leave them in water to get the right thickness overnight. In the morning transfer them into a saucepan and add all the chocolate coconut mylk, heating and stiring continously for cca 15 minutes until thicky.
- Mimo plotnu přidáme med, důkladně promícháme a ihned podáváme./ Set aside and add honey, stir carefully.
- Ozdobíme ovocem, oříšky a pokrájenou čokoládou. Dobrou chuť!/ Add chopped chocolate, some extra fruits and nuts for serving, enjoy!