Krásný den vám moc přeju, doufám, že se máte fajn! Dnes pro vás mám recept, který vlastně vůbec není medový! Běžně doma v kuchyni už bílý cukr vůbec nepoužívám, ale na květinami ochucené cukry se v zásadě hodí jen ten klasický, protože se v něm lépe rozvine květinová vůně a je lépe vidět obarvení cukru. Na recept lze použít také okvětní plátky růží, vždy si ale musíme být jistí, že rostliny nebyly nijak chemicky ošetřeny. Takto ochucený cukr využijeme později v receptu na brownies (kde už bude i med, slibuju!), který pro vás chystám. Květinami ochucené cukry přinášejí nové zajímavé chutě a jejich vůně je tak moc báječná, vyzkoušíte je také?
Levandulový cukr
Vytisknout receptIngredience
- 50g cukru krystal
- hrst čerstvých levandulových kvítku nebo hrst okvětních kvítků růže
Postup
- V blenderu spolu rozmixujeme cukr s kvítky. Cukr buď ihned použijeme nebo ho můžeme zamrazit v pytlíku pro pozdější použití.