Jestli jste milovníci masových rolád, myslím, že Vás tato roláda nadchne! Je opravdu výborná a chřest ji krásně doplní! S přípravou masa i zamotáním si sice budete muset trochu vyhrát, ale zase je to potom krása na talíři 🙂 a to se vyplatí. Krásnou sobotu a příště se můžete těšit opět na sladký recept.
Kuřecí roláda, chřest a medová omáčka
Vytisknout receptIngredience
- 500-700 g kuřecích spodních stehenních řízků
- sůl, pepř
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 8-10 kousků zeleného chřestu (+k podávání)
- hrst sušených rajčat
- 2 vejce
- mletá paprika, lžíce másla
- ghí
- Na medovou omáčku:
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce medu
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl, pepř
Postup
- Kuřecí maso očistíme a naklepeme, osolíme, opepříme. Na pánvi na trošce ghí rozmícháme vejce, přidáme nasekaná sušená rajčata. Chřest uvaříme v osolené vodě asi 4 minuty, scedíme ho a dáme do ledové vody.
- Naklepané plátky masa naskládáme přes sebe na potravinářskou fólii a pomažeme hořčicí. Do středu vyskládáme umíchaná vejce s chřestem. Maso zamotáme pomocí fólie do pevné rolády a zafixujeme ji potravinovým provázkem.
- Připravenou roládu celou zabalíme do fólie a vložíme do vroucí osolené vody, vaříme asi 60 minut. Uvařenou roládu opatrně vyjmeme z fólie, odstraníme také provázek. V rendlíku rozpustíme máslo a přimícháme sladkou papriku. Celou roládu touto směsí potřeme a dáme do trouby vyhřáté na 220 stupňů na asi 10-15 minut, aby se roláda hezky dozlatova opekla, můžeme přilít také trochu vody, ve které jsme roládu vařili.
- Připravíme omáčku, smícháme olej, med, hořčici, sůl a pepř. V osolené vodě uvaříme 4 minuty chřest k podávání, scedíme ho a propláchneme proudem ledové vody. Opečenou roládu necháme pár minut odpočinout, poté ji nakrájíme na plátky a servírujeme spolu s chřestem a omáčkou. Dobrou chuť!