Jste taky – jako já na polévky? Recept na tuto polévku je můj oblíbený a nejlepší na ní je, že se dá bezvadně obměnit, navíc ji rychle připravíte k večeři ze surovin, které jsou většinou doma. Místo špenátu můžete použít hrášek nebo brokolici a když přidáte krutónky, které se budou jistě líbit také dětem, je i dost sytá a vystačí jako vydatná večeře. Na fotografiích vidíte také jmenovky, které nám napsala Hanka www.krasopiska.cz na křtu její knihy Krasopsaní s Krasopiskou, na které jsem s Hankou spolupracovala nafocením některých fotografií. My se letos s Šarlotkou chystáme k Hance na kurz krasopsaní, tak se tam třeba potkáme? Mějte se moc fajn a dejte mi vědět, jak Vám polévka chutná.
Krémová špenátová polévka s krutónky
Vytisknout receptIngredience
- 1 lžíce ghí
- 2 šalotky
- 250-300 g mraženého nebo čerstvého špenátu
- 4 větší brambory
- 1,5 litru zeleninového vývaru
- smetana ke šlehání dle chuti (použila jsem 150 ml)
- sůl, pepř
- mletý muškátový oříšek
- 1 lžička medu
- pár kapek citronové šťávy
- 3 plátky celozrnného toastového chleba
- černý sezam k podávání
Postup
- Na ghí opečeme najemno nakrájenou šalotku, přidáme špenát, nakrájené brambory a zalijeme vývarem.
- Polévku vaříme asi 20 minut, potom použijeme tyčový mixér a důkladně ji rozmixujeme. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme med, citronovou šťávu a muškátový oříšek.
- Toastový chléb opečeme buď na pánvičce nebo v topinkovači a potom pomocí vykrajovátka vykrojíme zvolené tvary.
- Polévku podáváme s krutónky a posypanou sezamem. Dobrou chuť!
1 komentář
I like this web blog very much, Its a real nice office to
read and find information.Raise your business