Nevím jak vy, ale já už mám po Vánocích všeho jídla tak nějak až po krk 😀 to je pořád řízeček, knedlíček, husička a já dostala zkrátka chuť na něco lehkého a bez masa. Kolegyně Terezka mi půjčila tento krásný talíř, který sama vyrobila a tak tvoří hezké duo s hrníčkem. Pokud Vás její autorský porcelán a keramika zajímají jukněte na www.vypecky.cz – je to nádhera. No a ještě k receptu, ovoce můžete zvolit dle chuti klidně jiné….tak doufám, že Vám bude chutnat!
Salát s kořeněnými bramborami a medovým dresingem
Vytisknout receptIngredience
- 200 g brambor vařených ve slupce
- 2 lžíce ghí
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička koření garam masala
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého zázvoru
- sůl, pepř dle chuti
- 2 malé saláty little gem
- veliká hrst baby špenátu nebo salátových listů
- 1/2 semínek z granátového jablka
- hrst hroznového vína
- Na dresing:
- šťáva z poloviny citronu
- 1-2 lžičky hrubozrnné dijonské hořčice
- 2-3 lžičky medu
- sůl, pepř
Postup
- Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na ghí zprudka osmahneme koření a přidáme brambory, opečeme dozlatova.
- Salát omyjeme a rozdělíme na jednotlivé listy, které nakrájíme nebo natrháme a promícháme je s listy špenátu. Z granátového jablka vyndáme semínka. Hroznové víno omyjeme.
- Připravíme dresing. V misce smícháme citronovou šťávu, hořčici, med a dle chuti osolíme, opepříme. Na listy salátu dáme opečené brambory, přidáme granátové jablko, hrozny a zakápneme připraveným dresingem. Dobrou chuť!
1 komentář
Very interesting topic, thank you for posting.Raise range