Bábovka je vždy skvělá, co myslíte? Bábovku mám ráda v kombinaci s čokoládou, ale i pocukrovanou. Tato bábovka je moc dobrá, tak doufám, že jí zkusíte a pochutnáte si! A blog snad zase konečně běhá, jupí!
Sváteční tvarohová bábovka
Vytisknout receptIngredience
- 350g polohrubé mouky
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem
- 220g másla (změklého)
- 250g polotučeného tvarohu
- 4 vejce/ 4 eggs
- půl hrnku tekutého medu nebo 70g třtinového cukru
- 2 lžičky vanilkových semínek vanilka bourbon nebo semínka z 1 vanilkového lusku
- máslo a hrubá mouka na vymazání formy
- 25g tmavé čokolády
- 1 lžička kokosového oleje
Postup
- Troubu předehřejeme na 175 st.
- Formu na bábovku důkladně vymažeme máslem a vysypeme moukou.Ve větší míse promícháme mouku s jedlou sodou a kypř. práškem do pečiva. V jiné míse promícháme máslo s medem a vanilkovými semínky. Tuto směs přidáme k moučné směsi a přidáme postupně také tvaroh, vejce a mléko, tak aby nám vzniklo středně řídké těsto.
- Těsto nalijeme do formy a dáme pečeme asi 40 minut, kontrolujeme stav. Po upečení necháme bábovku 10 minut ve formě a ještě teplou jí vyklopíme na mřížku, necháme zcela vychladnout.
- Na rendlík s vodou posadíme misku a nasypeme do ní čokoládu, přidáme kokosový olej a takto na vodní lázní necháme čokoládu rozpustit.
- Vychladlou bábovku přelijeme čokoládou a můžeme podávat. Dobrou chuť!