O tomto receptu jste hlasovali na Instagramu, že byste ho chtěli, což jsem moc ráda! Jen já než jsem se k němu dostala…tak to se Vám moc omlouvám.. a teď jsem ještě měla problém přihlásit se do adminu mého blogu, zdá se, že technika je proti mně 😀 Bažant je tak nějak speciální, jeho chuť je speciální, ale vlastně jednou za čas proč ne, jak to máte vy, chutná Vám zvěřina?
Bažant na medu
Vytisknout receptIngredience
- 1 bažant bez vnitřností
- 1 lžička tekutého medu
- 300ml vody
- rozmarýn
- tymián
- semínka z 1/2 granátového jablka
- sůl, pepř
- 25g másla
- 4-5 plátků libové slaniny
- 50 ml červeného vína
Postup
- Bažanta důkladně omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V hrnci nebo veliké pánvi ho opečeme ze všech stran dozlatova.
- Do břicha bažanta naplníme bylinky, slaninu, semínka granátového jablka a svážeme mu nohy k sobě kuchyňským provázkem.
- Přemístíme ho do pekáčku a přidáme máslo, víno, med a asi 300ml vody. Během pečení dle potřeby vodu přidáme.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 2 hodiny. Bažanta několikrát během pečení zalijeme vypečenou šťávou.
- Bažanta podáváme např. s bramborovými šiškami nebo bramborovou kaší. Dobrou chuť!