Domácí pečivo je u nás doma teď veliký hit, možná se stane i u Vás. Když je problematické zajet na nákup, dáváme mu přednost. Tento recept jsem pro Vás měla připravený už dříve, ale vlastně se skvěle hodí a budu Vám sem dávat všechny recepty na domácí pečivo, které budu připravovat a bude nám chutnat. Držte se a pevné zdraví!
Domácí kynuté briošky
Vytisknout receptIngredience
- 500 g hladké špaldové mouky (nebo 250 g celozrnné a 250 g hladké špaldové)
- 300 ml vlažného mléka
- 70 g třtinového cukru
- 1 lžička soli
- 1 sáček sušeného droždí
- semínka z 1 vanilkového lusku nebo 1 lžička vanilky bourbon
- pár kapek vanilkového aroma
- 50 g změklého másla
- 1 vejce
- cca 50 g hladké mouky
Postup
- Do mísy prosejeme mouku nebo obě mouky, přidáme cukr, droždí, vanilku, sůl a změklé máslo. Vypracujeme těsto a postupně do něj přidáme vejce a vlažné mléko, vypracujeme dohladka. Těsto necháme na teplém místě cca 60-90 minut kynout.
- Vykynuté těsto propracujeme rukama na pomoučněné pracovní ploše a vytvarujeme asi 19 stejně velikých kousků, ze kterých vytvarujeme pravidelné kuličky. Kuličky můžeme libovolně rozložit vedle sebe – např. ve dvou kruzích do tvaru věnce. Necháme mezi nimi menší rozestupy. Všechny zakryjeme utěrkou a necháme dalších 60 minut kynout.
- V misce smícháme mouku s potřebným množstvím vody – cca 3-4 lžíce – záleží na savosti mouky – měla by nám vzniknout kašička, která se bude dobře stříkat pomocí cukrářského sáčku. Na každou briošku nastříkáme hvězdičku a pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů asi 10 minut, poté teplotu snížíme na 200 stupňů a pečeme dalších 10-15 minut. Podáváme vychladlé, pocukrované a namazané například máslem a medem. Dobrou chuť!
1 komentář
I was reading through some of your posts on this website and I
conceive this website is real informative! Keep on posting.Expand blog