Krásný pátek, dnes s receptem na výborné cupcaky s perníčky. Muffiny jsou hezky vláčné a s krémem je to fajn kombinace, no a nakonec perníček, jedna radost. Recept na perníčky je můj upravený recept na měkké perníčky 🙂 a je tam jen více perníkového koření a kakao (recept jsem Vám sem dnes taky přidala), perníčky jsou tedy tvrdší a je potřeba je nechat zaležet. Chystáte se o víkendu péct?
Perníkové cupcakes
Vytisknout receptIngredience
- Na těsto:
- 90 g polohrubé mouky
- 90 g žitné celozrnné mouky
- 2 lžičky perníkového koření
- 1 lžička jedlé sody
- 2 vejce
- 90 g moučkového třtinového cukru
- 2 lžíce medu
- 50 ml slunečnicového oleje
- 250 ml kefírového mléka
- Na krém:
- 250 g mascarpone
- 1 kelímek smetany ke šlehání 40 %
- 1 vanilkový cukr
- moučkový cukr nebo med dle chuti (já jsem dala cca 4 lžíce medu)
- 1 lžička perníkového koření
- Na dohotovení:
- perníčky s bílkovou polevou
- mletá skořice
Postup
- Plech na muffiny vyložíme košíčky. V míse smícháme prosáté mouky s jedlou sodou a kořením. V jiné míse smícháme vejce s cukrem a zašleháme olej a med. Pak postupně přidáváme střídavě kefír a moučnou směs. Těsto nalijeme do košíčku, vyjde to přesně 🙂 každý košíček něco málo přes polovinu výšky. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. asi 20 minut. Hotové muffiny necháme zchladnout a potom zcela vychladnout na mřížce.
- Připravíme krém – smetanu vyšleháme skoro na šlehačku, těsně předtím než zcela ztuhne k ní přidáme mascarpone, cukr, koření a med a důkladně zašleháme. Pozor ať směs nepřešleháme. Hotový krém naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a krém nastříkáme na muffiny.
- Každý cupcake ozdobíme perníčkem a posypeme trochu skořicí. Dobrou chuť!