Která malá princezna by si nepřála růžový dort? A když je navíc obarvený přírodně, dračím ovocem, je to opravdu radost! Já jsem tento dort připravila naší Šarlotce k svátku, ale teď jsem ho upekla znovu, vyladila, doladila a mám z něj opravdu radost, je krásně vláčný a není přeslazený. Vanilkovo mandlový korpus je výborný a krém je hezky jemný. Jen jsem do něj dala méně másla, aby byl lehčí, proto zdobení drží tvar středně dobře. Můžete ho připravit nejen malým slečnám a dívkám, ale klidně i mamince nebo babičce, stačí jen místo cukrářského zdobení použít ovoce. Přidáme krásnou květinu a máme dárek jedna radost. Co na něj říkáte?
Princeznin dort
Vytisknout receptIngredience
- Na korpus:
- 100g mletých mandlí
- 100g třtinového cukru moučka
- 30g dětské krupičky
- 4 vejce
- 1 lžička mleté vanilky bourbon nebo semínka z 1 vanilkového lusku
- pár kapek vanilkového aroma
- 1 lžička nastrouhané kůry z bio citrónu
- Na malinovou ganache:
- 4 -5 hrstí čerstvých nebo mražených malin
- 2-3 lžičky medu nebo dle chuti více
- Na krém:
- 250g sýru Philadelphia ( tj. 2 balení)
- 125g másla (změklého)
- 200ml smetany ke šlehání 40%
- 4-5 lžic tekutého medu
- pár kapek citrónové šťávy
- 2-3 lžičky prášku mleté pitahayai
Postup
- Troubu předehřejeme na 180 st. V míse spolu utřeme do hladké světle žluté pěny 4 žloutky, cukr moučka, vanilkové aroma, nastrouhanou kůru a semínka z vanilky. Ke směsi přidáme mleté mandle a dětskou krupičku a promícháme. Zvlášť si ušleháme pevný sníh ze 4 bílků. Sníh opatrně zapracujeme do ořechové směsi.
- Jednu větší dortovou formu (průměr cca 20 cm) nebo dvě menší (cca 15 cm) vymažeme máslem a vysypeme dětskou krupičkou. Směs přelijeme do formy/forem a dáme péct na cca 30 minut do trouby, průběžně kontrolujeme.
- Připravíme si krém, smícháme spolu sýr a máslo. Elektrickým šlehaček vyšleháme smetanu a přidáme jí ke směsi, přidáme také tekutý med, citrónovou šťávu a prášek z pitahayai na obarvení. Krém dáme vychladit do chladničky.
- Upečený korpus/korpusy necháme zchladnout na mřížce a mezitím si připravíme malinovou náplň. V rendlíku prohřejeme maliny, tak aby se vytvořila hustší omáčka, v případě potřeby přidáme trochu vodu. Sejmeme z plotny a přidáme med.
- Korpus/korpusy podélně rozřízneme, potřeme malinovou ganache a začneme vrstvit krém, korpus, krém, korpus. Dort potřeme krémem také z vnější části a dozdobíme cukrářským pytlíkem. Můžeme ho také ozdobit barevným cukrářským zdobením dle chuti. Necháme ho vychladit min. 4 hodiny v chladničce. Dobrou chuť!
3 komentáře
Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it is really informative.
I am going to watch out for brussels. I’ll be grateful if you
continue this in future. Numerous people will be benefited
from your writing. Cheers! Lista escape roomów
I was studying some of your posts on this internet
site and I believe this web site is rattling
instructive! Retain posting..
I like this site very much, Its a rattling nice office to read and obtain information. Euro travel