Krásné pondělí, dnes mám pro Vás opět recept na bezlepkové pečivo od značky Nominal. S jejich produkty jsem vás v minulosti už trochu seznámila a určitě mi dejte vědět, jakou s nimi máte zkušenost vy. Zkoušela jsem už směs na bezlepkový rustikální chléb a musím říct, že mi asi chutnal více, ale směs na chia chléb také není vůbec špatná! Připravila jsem z ní bulky, které jsem podávala obložené ve slaném provedení, ale podávala jsem je i s medem a to je taky super!
Chia bulky
Vytisknout receptIngredience
- 1 balení směsi na přípravu chleba s chia semínky od Nominalu
- 1/2 kostky droždí
- voda
- slunečnicový olej
- 1 lžíce černého sezamu (možno vynechat)
- máslo nebo oblíbená pomazánka
- hrst čerstvého špenátu
- plátky oblíbeného sýra
- mrkev nakrouhaná na plátky
Postup
- Směs na přípravu chleba smícháme s olejem, vodou a droždím. Na teplém místě necháme nakynout. Je-li směs příliš lepivá přidáme pohankovou mouku.
- Vytvarujeme menší bulky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Bulky zakryjeme a necháme opět na teplém místě nakynout.
- Bulky lehce potřeme namočenou mašlovačkou a posypeme černým sezamem.
- Bulky pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů horní dolní pečení cca 30 minut. Upečené bulky necháme zchladnout a podáváme namazané máslem nebo pomazánkou, se špenátem, sýrem a mrkví. Můžeme také podávát s medem nebo džemem. Dobrou chuť!