Krásné pondělí s novým receptem, dnes mám pro vás opět cukroví, tento týden vás ještě budu trochu zásobovat, abyste měli dostatek času si vše dopředu připravit. Zkusila jsem vymyslet tento recept a když jsem cukroví upekla bylo hodně křupavé, až jsem se lekla, že se nepovedlo. Ale v lednici se za 7-10 dní krásně rozleží a je moc dobré. Na vykrajování jsem použila formičky na linecké cukroví a to jsou tvary, které mám moc ráda! Doufám, že si i tento nový druh cukroví oblíbíte a mějte se krásně!
Happy Monday my dears! Today with this honey sweets with almonds! These Christmas sweets are crunchy when they are freshly baked but they will soften with a time, so 1-2 weeks in cold place will make them soft, or you can also add a half of apple for a few day in a storage box which will softened them too. The combo of almonds, honey and chocolate is just great, what do you think?
Mandlové cukroví s medovým krémem
Vytisknout receptIngredience
- 150g hladké mouky a 150g celozrnné mouky/ 150g of all purpose flour and 150g of wholegrain flour
- 120g mletých mandlí/ 120g of shredded almonds
- 220g másla (studeného)/ 220g of unsalted butter (cold)
- 120g cukru moučka/ 120g of sugar powder
- 2 lžíce rumu/ 2 tbsp of rhum
- Na náplň/ for the filling:
- 180g másla/ 180g of unslated butter
- 50g tmavé čokolády 70%/ 50g of high quality dark chocolate 70% cocoa
- 2-4 lžíce medu/ 2-4 tbsp of runny honey
- semínka z 1 vanilkového lusku/ seeds from 1 vanilla bean
- Na polevu/ for the topping :
- 50g tmavé čokolády 70%/ 50g of high quality dark chocolate 70% cocoa
Postup
- V míse spolu promícháme všechny ingredience, nejprve mouku a mleté mandle s cukrem, přidáme na kousky nakrájené máslo a nakonec rum, rukama vypracujeme vláčné hladké těsto. Zakryjeme ho potravinovou fólií a necháme přes noc odležet v lednici./ In a large bowl mix together all the ingrediences for the dough and with a help of your hands prepare a smooth dough. Cover the dough with plastic film and leave it in the fridge overnight.
- Těsto je trochu lepivé a možná se nám bude i trochu trhat, čemuž předejdeme pomoučněním pracovní plochy i válečku a opatrným vyválením. Těsto vyválíme na středně tenký plát a vykrajujeme požadované tvary./ The dough is a little bit sticky, so flour all the working space and roller pin too, work the dough gently and carefully and make a thin circle. Cut out wanted shapes and put them on a baking tray covered with baking sheet.
- Předehřejeme si troubu na 170 st a vykrájené tvary pečeme cca 8-10 minut dozlatova. Necháme je zchladnout na mřížce./ Preheat the oven at 170 degrees and bake them for 8-10 minutes. Let them cool down.
- Připravíme si krém, nad vodní lázní rozpustíme čokoládu (přidáme i 50g navíc na následné ozdobení cukroví) a necháme ji trochu zchladnout. Necháme si stranou trochu rozpuštěné čokolády na ozdobu. Zbylou čokoládu smícháme s máslem, medem a semínky z vanilky./ Let´s make the cream filling! Melt the chocolate (add also 50g for the topping) and let it cool down a little bit. Set aside a few tbsp of this melted chocolate. Now mix the rest of the chocolate with the butter, honey and vanilla seeds.
- Cukroví potřeme nožem krémem a přiklopíme stejným tvarem. Zakapeme rozpuštěnou čokoládou. Cukroví je nejlepší po 7-10 dnech zaležení v lednici. Zdá-li se nám tuhé můžeme do nádoby, ve které ho skladujeme přidat rozkrojené jablko. Dobrou chuť!/ Stick together two shapes with the cream filling and decorate with melted chocolate. Leave these sweets in the cold place in some storage box, it gets the best flavour after 1-2 weeks. Enjoy!
2 komentáře
hello there and thank you for your info – I have
certainly picked up anything new from right here. I did however expertise a few technical issues using this website, since
I experienced to reload the web site lots of times previous
to I could get it to load properly. I had been wondering if your web hosting is OK?
Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will sometimes affect your
placement in google and can damage your high-quality score
if ads and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS
to my email and can look out for a lot more of your respective fascinating
content. Make sure you update this again soon..
Escape room
Very interesting points you have noted, thanks for posting..