Krásný pátek, mám pro vás druhý tip na vánoční cukroví a tentokrát nepečené, raw, rychle připravené. Toto cukroví není příliš vhodné na rozležení, připravte ho klidně pár dní předem, to bude ideální, postačí 3-4 dny. Fantazii se meze nekladou, dala by se přidat i chia semínka nebo goji. Máte rádi také zdravější varianty cukroví anebo když už tak už a pečete jen klasiku?
Hello my dears, have a good Friday! I have got second Christmas recipe for you and so here they are, delicious fancy, raw coconut balls with honey. Last minute Christmas sweets, can be prepared 3-4 days before Christmas. I really love coconut so this is a great choice for me! Hope you´ll like them as much as we do!
Kokosové kuličky
Vytisknout receptIngredience
- 100g másla (studeného)/ 100g of unsalted butter (cold)
- 100g jemných ovesných vloček/ 100g of fine oat flakes
- 50g strouhaného kokosu/ 50g of fine shredded coconut
- 1 vanilkový cukr (je možné vynechat)/ 1 vanilla sugar (can be skipped, but it´s less sweet than)
- 6 lžic holandského kakaa/ 6 tbsp of cocoa powder
- 2-4 lžíce tekutého medu/ 2-4 tbsp of runny honey
- 20g čokolády na vaření nebo 70% čokolády/ 20g of good quality dark chocolate
Postup
- Do misky si dáme cca 4 lžíce strouhaného kokosu, dáme stranou, do jiné si dáme stejné množství holandského kakaa. V jiné míse smícháme dohromady ovesné vločky, zbylý mletý kokos, vanilkový cukr, zbylé holandské kakao, med a na kousky nakrájené máslo. Prsty směs zpracujeme na hladkou tvarovatelnou směs./ Set aside 4 tbsp of ground coconut into a small bowl and make the same with cocoa powder. In another medium size bowl mix together fine oat flakes, the rest of ground coconut, vanilla sugar, cacao powder, honey and butter sliced into small pieces.
- V dlaních vytvoříme kuličky, obalíme je ve strouhaném kokosu, holandském kakau (je trochu hořké, tak s tím počítejte). /Mix everything together using your hands and create same sized balls. Now coat your balls in ground coconut and in cocoa powder.
- Nad vodní lázní si rozpustíme čokoládu a také s ní kuličky pokapeme, mohlo by být dobré i celou kuličku namočit do čokolády .) kuličky uchováváme v chladu a do týdne spotřebujeme. Dobrou chuť! / Melt all your chocolate in a small bowl placed on a saucepan filled with a little bit of water and decorate your balls with this chocolate. These balls should be stored in a cold place and be consumed within 1 week. Enjoy!
Kokosové kuličky
Vytisknout receptIngredience
- 100g másla (studeného)/ 100g of unsalted butter (cold)
- 100g jemných ovesných vloček/ 100g of fine oat flakes
- 50g strouhaného kokosu/ 50g of fine shredded coconut
- 1 vanilkový cukr (je možné vynechat)/ 1 vanilla sugar (can be skipped, but it´s less sweet than)
- 6 lžic holandského kakaa/ 6 tbsp of cocoa powder
- 2-4 lžíce tekutého medu/ 2-4 tbsp of runny honey
- 20g čokolády na vaření nebo 70% čokolády/ 20g of good quality dark chocolate
Postup
- Do misky si dáme cca 4 lžíce strouhaného kokosu, dáme stranou, do jiné si dáme stejné množství holandského kakaa. V jiné míse smícháme dohromady ovesné vločky, zbylý mletý kokos, vanilkový cukr, zbylé holandské kakao, med a na kousky nakrájené máslo. Prsty směs zpracujeme na hladkou tvarovatelnou směs./ Set aside 4 tbsp of ground coconut into a small bowl and make the same with cocoa powder. In another medium size bowl mix together fine oat flakes, the rest of ground coconut, vanilla sugar, cacao powder, honey and butter sliced into small pieces.
- V dlaních vytvoříme kuličky, obalíme je ve strouhaném kokosu, holandském kakau (je trochu hořké, tak s tím počítejte). /Mix everything together using your hands and create same sized balls. Now coat your balls in ground coconut and in cocoa powder.
- Nad vodní lázní si rozpustíme čokoládu a také s ní kuličky pokapeme, mohlo by být dobré i celou kuličku namočit do čokolády .) kuličky uchováváme v chladu a do týdne spotřebujeme. Dobrou chuť! / Melt all your chocolate in a small bowl placed on a saucepan filled with a little bit of water and decorate your balls with this chocolate. These balls should be stored in a cold place and be consumed within 1 week. Enjoy!