Na Silvestra se bude hodit recept na tyto krekry, které jsou snadné, rychlé a moc dobré, jen se po nich zapráší, tak klidně připravte rovnou dvojitou dávku. Já mám vždycky radost, když ostatním chutná a s těmito krekry to tak je .) doufám, že je vyzkoušíte a také vám udělají radost! Pohodové oslavy příchodu nového roku vám moc přeju a hlavně, ať nemáte druhý den kocovinu .) a když už, tak jen malou. Fotografie k tomuto receptu vznikly v úžasném ateliéru, o kterém jsem vám už na blogu psala, ale do třetice nemůžu zmínku vynechat. Krásnou neděli! www.mocup.space
These crunchy seeds crackers are very delicious and every time I make them they are eaten so fast! So I also make double portion sometimes! The little hint of honey gives the right taste and with seeds and olive oil they are sooo goood. Wishing you just great start of the Year 2019, hope you´ll like this recipe! I´ve shooted these pictures in a beautiful photo studio in Prague – see the link above – Mocup space.
Semínkové krekry
Vytisknout receptIngredience
- 250g hladké mouky nebo 125g špaldové mouky a 125g hladké mouky/ 250g all purpose flour or 125g spelt flour and 125g all purpose flour
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva s vinným kamenem/ 1 tsp baking powder
- 1 lžička tekutého medu/ 1 tsp runny honey
- 1/2 lžičky soli/ 1/2 tsp salt
- 100ml olivového oleje/ 100ml olive oil
- 120 ml teplé vody/ cca 120ml warm water
- cca hrst - směs semínek - chia, lněná, dýňové, černý sezam, klasický sezam apod./ 1 full hand seeds - chia, linen, sesam, pumpkin...
- 1 vejce na potření/ 1 egg
- vločková sůl, pepř/ flake salt, pepper
Postup
- V míse spolu smícháme mouku a kypřicí prášek do pečiva. Přidáme sůl a med, postupně také přidáme olej a nakonec teplou vodu, rukama vypracujeme těsto, je vláčné a pěkně se s ním pracuje./ Mix together flour and baking powder. Add salt and honey, oil and water. Make a dough using your hands.
- Troubu si předehřejeme na 180 st./ Preheat the oven at 180 degrees.
- V misce si rozšleháme vidličkou vejce. Těsto vyválíme na tloušťku cca 3-4 mm a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Budeme však potřebovat ideálně ještě jeden plech. Okraje těsta ořízneme tak, aby to byl zarovnaný čtverec nebo obdélník. Potřeme ho rozšlehaným vejcem a posypeme semínky, lehce také osolíme a opepříme. Já jsem použila vločkovou sůl. Rádýlkem vykrájíme menší čtverečky nebo jiné tvary, které se nám líbí a přeneseme je také na druhý plech./ In a bowl whisk one egg with a fork and set aside. Use a rolling pin to create a thin oval from your dough. Now cut out a square or rectangle and transfer it on a baking trays covered with baking sheets. Spread a thin layer of the egg on it, sprinkle with seeds and cut out very small squares. Sprinkle with sea salt flakes ( just a little bit) and add some freshly ground pepper.
- Plech nebo oba plechy vložíme do trouby a pečeme cca 15 minut dozlatova. Necháme zchladnout a můžeme podávat. Dobrou chuť!/ Put your baking tray or trays into the oven and bake for cca 15 minutes until golden. Let them cool down completely. Enjoy!