Začít den krásnou snídaní nás perfektně naladí na celý den, souhlasíte? Často se setkávám s názorem, že ranní kaše jsou moc pracné a nikdo nemá čas si je připravit. Přitom ale příprava kaše není vůbec časově náročná, než vychladne, můžeme se mezitím věnovat jiné činnosti a kaše nám udělá moc dobře! Pohanková kaše od Nominalu je moje oblíbená a v kombinaci s ovocem a medem je opravdu výborná! Aktuálně jsou v sezóně krvavé pomeranče, které ji také skvěle doplní a já si do ní ráda přidávám ještě něco malého sladkého a křupavého.
Pohanková kaše
Vytisknout receptIngredience
- 1 hrnek směsi na pohankovou kaši Nomina od Nominalu
- 600ml kokosového mléka
- 2 lžíce tekutého medu
- 2 lžičky datlového sirupu
- 1 lžička mleté vanilky bourbon nebo semínka z 1/2 vanilkového lusku
- oblíbené ovoce k podávání
- oblíbené oříšky,sušenky nebo kousek čokolády k podávání
- acai v prášku nebo prášek z růžové pitahayi
- mrazem sušené ovoce k podávání
Postup
- V rendlíku na mírném ohni prohřejeme kokosové mléko, těsně předtím než se začne vařit přisypeme směs na pohankovou kaši a promícháme důkladně metlou.
- Jakmile kaše zhoustne odstavíme ji z plotny a přidáme med, datlový sirup a semínka z vanilky, promícháme.
- Kaši si ozdobíme ovocem a vším, co máme rádi. Necháme zchladnout a ihned podáváme. Dobrou chuť!