Dnes mám pro vás recept na odlehčenou večeři, nebo příjemný oběd s mojí oblíbenou kombinací salátu a granátového jablka..tentokrát jsem zkusila ještě přidat vejce, medový dresing a s tortillou je to příjemná změna. Máte rádi saláty? Připravit zastřené vejce se může zdát složité, ale není to zas tak záludné, nebojte!
Hello everyone, today with a light dinner idea or just fit salad. I love the pomegranate and lettuce combo, and with poached egg and honey dressing it´s a delicious new taste! Do you like salads? It seems to be hard to prepare a poached egg, but don´t worry, it´s not so complicated!
Salát se zastřeným vejcem
Vytisknout receptIngredience
- semínka z 1/2 granátového jablka/ 1/2 pomegranate (only seeds)
- 4 vejce/ 4 eggs
- 100g salátových listů/ 100g lettuce leaves of your choice
- 6 lžic olivového oleje/ 6 tbsp virgin olive oil
- 2 lžičky tekutého medu/2 tsp runny honey
- šťáva z půlky limety/ juice from 1/2 of lime
- sůl, pepř/ salt and pepper
- ocet/vinegar
- 2-4 tortilly/ 2-4 tortillas
Postup
- Připravíme si salát, když máme z obchodu omytý tak ho jen přendáme na talíř, pokud ne, omyjeme ho a necháme okapat. Připravíme si zálivku, smícháme spolu olej, med a limetovou šťávu./ Wash lettuce carefuly and prepare the dressing. Mix together olive oil, honey and lime juice. Set aside.
- Granátové jablko umyjeme a rozpůlíme, do větší misky dáme vodu, do vody ponoříme omytou polovinu a opatrně z něj vytlačíme všechna semínka, nakonec je přecedíme přes sítko a případně ještě osušíme. Granátové jablko přidáme k salátu a zakapeme zálivkou./ Wash your pomegranate and make half, deseed it carefuly. Mix together lettuce, pomegranate seeds and add dressing, combine carefuly.
- Na pánvi opečeme nasucho tortilly. Pozor ať se vám nepřipálí!/ Roast the tortillas in a large frying pan until golden.
- Do většího hrnce nalijeme poměrně dost vody, klidně i 2 litry, přidáme cca lžíci octa a lžíci soli. Do hrnku nebo malé misky si vyklepneme vejce. Když už voda skoro vře vytvoříme lžící točením vodní výr do kterého vajíčko vhodíme a ještě opatrně promícháme. Bílek by měl obalit žloutek, 3 minuty dál vaříme a vejce vyjmeme. U druhého a dalšího vejce se nám možná na hladině vytvoří bílá pěna, tuto pěnu odebereme a pokračujeme stejným způsobem, dokud nemáme hotové požadované množství vajec./ Put about 2 litres of water into a large saucepan, add salt and 1 tbsp of vinegar. Put the egg into a small bowl. Now make a whirl with a spoon and then put the egg into a centre of this whirl. Wait for about 2-3 minutes and your eggie is ready!
- Ke každé porci salátu přidáme 2 vejce, vejce osolíme a opepříme a rozkrojíme. Ihned podáváme spolu s tortillou nakrájenou na menší kousky. Dobrou chuť! Transfer the eggies into salat mixtures, salt and pepper them, you can also cut them into halves and serve with tortillas. Enjoy!