Taak a opět snídaně, tentokrát ve slaném podání! Recept by asi tady ani nebyl potřeba, ale tak říkám si, že alespoň budete mít pohromadě veškeré informace k této snídani, která patří mezi moje oblíbené, připomíná mi totiž hotelové snídaně, které mám moc ráda právě pro jejich rozmanitost a možnost výběru, většinou je to také ta bezvadně pomalá snídaně, u které nemusíme nikam spěchat. Tato snídaně asi ani nebude nízkokalorická 😀 ale myslím si, že čas od času si ji dopřát můžeme! Jak to máte vy, milujete taky hotelové snídaně? A preferujete sladké nebo slané snídaně?
Rozmanitá snídaně
Vytisknout receptIngredience
- 2-4 vejce
- 1 zralé avokádo
- 2-4 plátky kvalitní slaniny
- 6-8 ks cherry rajčátek
- oblíbené pečivo
- kvalitní sůl - použila jsem sůl flor de sal s ibiškem
- citrónová šťáva
- 1 lžička medu
- čerstvě mletý pepř
- černý sezam k podávání
- ghí na opečení
Postup
- Avokádo oloupeme a vyjmeme pecku, nakrájíme ho na velmi tenké plátky, můžeme lehce osolit a zakápnout citrónovou šťávou.
- Slaninu opečeme nasucho v pánvičce, když je dozlatova opečená sejmeme z plotny a zakápneme medem.
- V pánvičce opečeme rozpůlená cherry rajčátka, osolíme, opepříme.
- Na troše ghí opečeme volská oka z vajec, máme-li je, použijeme tvarované formičky na vajíčko pro vytvoření požadovaného tvaru.
- Pečivo opečeme opět na ghí, aby bylo křupavé, buď na pánvičce nebo v toustovači (bez ghí).
- Podáváme spolu všechny části snídaně najednou, lehce osolíme a zasypeme černým sezamem, případně pepřem. Dobrou chuť!