Krásný den vám moc přeju, doufám, že si užíváte krásné prázdniny a dostatek zaslouženého odpočinku! Tento letní recept musíte vyzkoušet, protože je to opravdová dobrota a také skvělý tip co s velikou úrodou broskví. Pokud máte možnost na recept použít čerstvé a ideálně vlastní broskve, bude to skvělé! V horkých dnech je to také bezvadné osvěžení, protože jsou skvělé i vychlazené a připomínají mi chutí zavařené broskve.
Pečené broskve
Vytisknout receptIngredience
- 10 broskví
- 1 lžíce medu
- Na posypku:
- 100g třtinového cukru
- 2 lžíce vody
- 80g pistácií nebo ořechů pekanů nebo pistácií a pekanů
- zmrzlina dle chuti k podávání
Postup
- Broskve rozpůlíme a vyjmeme pecky. Troubu předehřejeme na 170 st.
- Na plech vyložený pečicím papírem je vyskládáme vedle sebe a zakapeme medem.
- Dáme péct na 30 min do trouby.
- Na jiný plech na pečicí papír nasypeme pistácie a pekany a dáme péct k broskvím na necelých 10 minut. Vyjmeme a necháme stranou.
- Mezitím si připravíme posypku, v rendlíku rozpustíme na mírném ohni cukr s vodou a vzniklý karamel necháme cca 10 minut velmi mírně probublávat, občas promícháme, přidáme oříšky a opět promícháme. Když vše trochu vychladne přendáme směs do mixéru a necháme ještě zchladnout, potom párkrát rychle promixujeme, aby ve směsi zůstaly i kousky oříšků. Nenechávejte směs v rendlíku moc dlouho, jinak bude tvrdá a nepůjde vám vyndat.
- Upečené broskve podáváme s oříškovou posypkou a zmrzlinou. Dobrou chuť!